Har du träffat Kolmårdens lejonungar?

Den fjärde juli i år berikades Kolmården med fyra lejonungar. Kanske har du redan bekantat dig med dem eller fått nys om deras namn. Mamman är känd sen tidigare då detta är hennes femte kull.

 

Kolmårdens lejontillskott är minst sagt någonting att beskåda. En härlig utflykt med familjen för att träffa en annan familj. Föräldrarna till lejonungarna är två pappor och mamma Zaida. Tillsammans med de nya ungarna har nu flocken 10 lejon. Förutom att träffa dem nya lejonungarna kan det även vara intressant att se hur flocken lever ihop. Lejonen är nämligen de enda kvarvarande kattdjuren som lever i flock som det går att läsa om i nt.se.

 

 

Höstens intågande och djurens välkomnande

 

De nya lejonungarna utforskar omvärlden nyfiket. Kanske är du lika nyfiken? Ofta förknippas Kolmården med utflykter på sommaren men varför inte ta en helgutflykt i höstens dunkel. Säsongen förlängs under hösten med massa spännande aktiviteter och upplevelser. Fördelen med att åka under höstens period är att trycket inte är lika högt på vägarna som det är under högsäsong. Den besvärliga trafiksituationen är dock på väg att åtgärdas. Trafikverket är de som ska gå igenom behov som finns och därefter vidta åtgärder. Utredningen kommer att vara färdig nästa år.

 

”Syftet enligt Trafikverket är att få god framkomlighet mellan E4:an, genom Krokek, till Kolmårdens djurpark för bil- och kollektivtrafik. God tillgänglighet till så kallade viktiga målpunkter ska också ses över, det kan innebära utryckningsfordon och att göra det enklare för boende och näringsliv. Det ska även vara bra trafiksäkerhet för samtliga trafikanter”.