Kolmården satsar på julen i år

Kolmården är för många ett av sommarens hetaste resmål, men parken har även öppet vintertid – och det vill man nu visa genom att verkligen storsatsa på sitt årliga julfirande.

kakor-i-en-burk-julgranDet är inte svårt att hitta ett favorithotell i Norrköping när man vill till Kolmården, men det kan däremot vara svårt att få rum på hotellet om man inte bokat i tid. Ett tips är därför att besöka parken är inte så många andra gör det, men när är det då? På vintern såklart. Vad många nämligen inte tänker på är att Kolmården faktiskt håller portarna öppna även denna årstid – och vad är egentligen mysigare än att fira jul i just denna park? Inte mycket, och det var precis så som parkens ansvarige resonerade när man inför julen i år bestämde sig för att storsatsa på just julfirande. I ett pressmeddelande skriver man bland annat att man i år också har premiär för Sagojul på Kolmården vilket är något som man under adventshelgerna kommer att vara i full färd med. Och i Sveriges Radio står att läsa om hur en ny tomte flyttat in när en gammal lämnat – så den som är i området här omkring jul och har några jultörstande barn med sig gör helt rätt i att ta en tur förbi parken också.

Det går bra för Kolmården nu

Det är dock inte bara det nya julfirande som gör Kolmården till ett bra resmål att ta sig till. Visste du till exempel att parkens senaste åkattraktion kommit att klassas som en av världens bästa? Något som till exempel Svenska Dagbladet skrev om i somras var nämligen hur det nya tillskottet bland åkattraktionerna, Wildfire, kommit att uppmärksammas internationell – som en av världens bästa och mest rekommenderade attraktioner att åka, och det är inte illa! Dock ska man komma ihåg att sådana attraktioner är av säkerhetsskäl självklart avstängda under vintern – men det finns så klart en rad andra saker som fortfarande håller öppet såsom:

  • Åkattraktionerna Skalmans bilar,,Dunderhonungsburkarna och Skalmans Luftballonger är fortfarande igång
  • Restauranger som håller öppet är: Farmors Kök, Pingos Café och Bondens Kök
  • Massor av andra attraktioner såsom föreställningar och hästskjuts samt en julmarknad du sent kommer glömma