Se djuren på Kolmården

Att åka till Nordens största djurpark Kolmården, kan vara en riktigt rolig upplevelse för hela familjen. Kolmården har en rad olika djurarter boende hos sig och de som är intresserade av djur kommer förmodligen att tappa hakan när de får se alla exotiska djur.

592961-bjorn

Kolmården ligger i Norrköping och bor man inte i närheten kan man bland annat bila dit.

”Det bästa sättet att ta sig till Kolmården på ett smidigt sätt när man är flera stycken är att ta bilen.”

När man väl kommer dit kan man skåda de hundratals djur som Kolmården huserar. För småbarnsfamiljerna är Barnens lantgård förmodligen den mest populäraste hållplatsen i turen runt djurparken. Här kan man stöta på minigrisar, getter, roslagsfår, hönor och kossor. Det brukar också finnas möjlighet att gå in till djuren och klappa dem och umgås med dem. De som är intresserade av andra djur som finns i den svenska naturen, men som vill se lite mer spännande djur, kan besöka delen av djurparken med skandinaviska djur. Här finns bland annat björn, järv, lodjur och varg.  Kolmården har även en sektion där de har havsdjur. I Marine World finns delfiner och tre olika typer av sälar. Ett aphus finns också, där man kan se en mängd olika apor. Dvärgsilkesapa, gorilla och schimpans är exempel på apor som finns här.

Förr kunde man åka med bilen in i Kolmårdens eget mini-safari. Nu finns möjligheten att besöka Safariparken i en linbana istället. Här får man åka in i djurens inhägnad och se djuren på oerhört nära håll från bilen. På safari finns bland annat giraffer, lejon, strutsar och zebror.